EPDM overlappen - Zo doe je dat

EPDM overlappen - Zo doe je dat

 

 

Bij het bedekken van je dak met EPDM is het ideaal om één groot stuk EPDM te gebruiken. Dit is echter niet in alle situaties mogelijk, waardoor je twee stukken EPDM aan elkaar moet bevestigen. Hoe je dit doet lees je in deze blog.

Benieuwd naar het product?

Bekijk dakbedekking
 
 

Benodigdheden

EPDM overlappen benodigdheden

Voorbereiding

Zorg ervoor dat de te verbinden oppervlakken van beide EPDM folies goed schoon en droog zijn. Dit is cruciaal voor een goede hechting van de tape. Leg vervolgens het stuk EPDM dat je wilt verlijmen op de gewenste plek en zorg voor een overlap van 20 cm met het stuk EPDM dat er al ligt. Maak een markering van 1,5 tot 2 cm vanaf de rand van de overlap, zodat je een strook van 22 cm aftekent op het onderste stuk EPDM.

Primer aanbrengen

Bij het verbinden van twee stukken EPDM gebruik je een primer. Deze primer zorgt voor een verbeterde naadverbinding door het openen van de poriën van de EPDM en laat een kleeflaag achter.

Roer de primer goed door voor gebruik en tijdens gebruik elke 15-20 minuten opnieuw. Breng de EPDM primer met een schuurspons aan op het gebied dat je eerder hebt gemarkeerd en laat de primer drogen voordat je de tape aanbrengt. De primer moet vingerdroog zijn en kleverig aanvoelen, maar er mogen geen draden getrokken worden als je je vinger er vanaf haalt. Het drogen duurt normaal gesproken minder dan 20 minuten.

Tape aanbrengen

Om een waterdichte verbinding te creëren tussen twee EPDM delen, heb je splice tape nodig. Deze tape breng je aan op het onderste stuk EPDM langs de afgetekende lijn, op de primer. Druk de splice tape goed aan met de EPDM-roller.

EPDM stroken bevestigen

Breng de overlap voorzichtig terug over de splice tape. Trek het folielaagje tussen de twee EPDM delen uit en druk de bovenste laag EPDM nog eens goed aan met de aandrukroller. Je ziet nog een stukje splice tape uitsteken omdat je 1,5 tot 2 cm extra hebt afgetekend. Dit is essentieel voor de waterdichtheid.

Controleer de naad nog eens zorgvuldig om ervoor te zorgen dat er geen luchtbellen of losse delen zijn.

Lees ook het stappenplan voor het plaatsen van EPDM voordat je aan de slag gaat en werk je dak mooi af met onze aluminium daktrimmen. Deze zijn beschikbaar in verschillende RAL kleuren waardoor ze perfect aansluiten bij elk dak.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het verlijmen van EPDM? Neem dan vooral contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!

 

Lees ook deze artikelen