Waterbestendige wandpanelen voor buiten

Waterbestendige wandpanelen voor buiten

Bij het inrichten van buitenruimtes is het belangrijk om materialen te gebruiken die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, van regen tot UV-straling. Waterbestendige wandpanelen zijn hiervoor een uitstekende oplossing. Ze bieden niet alleen bescherming, maar zorgen ook voor een compleet nieuwe uitstraling van je terras, buitenkeuken of tuin. In deze blog bespreken waarom en hoe jij waterbestendige wandpanelen buiten kunt gebruiken.

 

Benieuwd naar het product?

Bekijk wandpanelen
 

 

Welke wandpanelen kun je buiten gebruiken?

Bij XXL Direct bieden we verschillende soorten wandpanelen aan, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor buitengebruik. Al onze wandpanelen van 4 mm dik zijn voorzien van een UV-bestendige coating waardoor ze ideaal zijn voor buitentoepassingen. Onze klik-wandpanelen hebben deze uv-bestendige coating niet, waardoor ze verkleuren bij blootstelling aan zonlicht. Let hier dus op bij het maken van je keuze.

Ook verschillende van onze kunststof platen zijn geschikt voor buitengebruik: HPL, Alupanel-Blauwbond, plexiglas en polycarbonaat.

De voordelen van waterbestendige wandpanelen

Waterbestendigheid: Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat de panelen water- en weersbestendig zijn. Hierdoor gaan de platen lang mee en behouden ze hun kwaliteit en uitstraling tijdens vele jaren. Daarnaast wordt het oppervlak dat je bekleedt ook beschermd tegen weersinvloeden.

Onderhoudsvriendelijk: Al onze wandpanelen zijn eenvoudig schoon te maken en vereisen weinig onderhoud. Het is vaak al voldoende om de plaat af te nemen met een natte, zachte doek. Heb je wel schoonmaakmiddel nodig? Gebruik dan een mild schoonmaakmiddel.

Esthetiek: Doordat wandpanelen in diverse stijlen en kleuren beschikbaar zijn, kan je precies de juiste ontwerpen kiezen die aansluiten bij jouw buitenruimte. Van een marmer- tot een tegel- of betonlook, er is voor ieder wat wils.

Bevestigen wandpanelen

De manier waarop je wandpanelen bevestigt is afhankelijk van de ondergrond waarop je ze bevestigt. Je kunt onze High Tack kit gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor het verlijmen van kunststoffen op ondergronden zoals beton, steen, glas, PVC, hout etc. Als lijmen geen optie is, kun je ook gaatjes boren en de panelen met schroeven ophangen. Werk de panelen eventueel af met onze aluminium profielen in verschillende kleuren.

Bekijk ook de handleiding voor het bevestigen van wandpanelen met de high kit lijm.

Waterbestendige wandpanelen voor buiten

We zagen alle wandpanelen gratis voor je op maat. Je betaalt alleen voor het stuk dat je nodig hebt. Heb je meer vragen over onze wandpanelen? Neem dan contact op met de klantenservice.

Lees ook deze artikelen